Gjarpëri

Publié le par Bençori

 

gjarperi-copie-1.jpg

 

Zvarritej ne toke ngadalë

i frikshëm gjarpri helmues

dhe sytë e mi i fiksova

ne ecjen e tij dredhues

 

i frikshëm ne pamjen e pare

mu duk mua kur  e pashe

 menjëherë e mblodha veten

vendosa qe me gur ta vras

 

gurin qe shkëputa nga toka

me dha një ndjenje  guximi

ndaj e lëshova furishëm atë

ngordhja  e tij ishte qëllimi

 

gjarpri  u përpëlit disa here

ashtu me dysh i gjysmuar

e qëllova përsëri ne koke

se akoma s’kisha besuar

 

kur ne funde u binda

qe gjarpri kishte ngordhur

u afrova ne  hijen e një peme

për tu ulur dhe për çlodhur

 

ashtu te ndare ne dy pjesë

 e lash unë  ne mes te rrugës

gjarprin helmues qe pashe

se ma solli ne maje te hundës

 

te lehtësuar e ndjej veten

qe vrava një kafshe  te lig

ndaj vërtetë e meritonte

nuk kishte tjetër logjik

 

Engjëll Shehu

Commenter cet article